Görünüş Çıkarma - 13

Görünüşlerde Teğet Kenarların Çizilmesi

Cisimlerin üzerinde bulunan teğet kenarlar, görünüşlerde çizgi meydana getirebilir veya getirmeyebilir. Örnekte üst görünüşte yaylar çizgi meydana getirmez. Diğer örnekte ise üst görünüş de çizgi meydana getirir.





Ön Görüşlerin Seçilmesi ve Görünüşlerin Yerleştirilmesi

Cisimlerin görünüşleri seçilirken ön görünüşün seçilmesi çok önemlidir. Ön görünüş seçilirken, en az görünmeyen kenarları kapsamakla beraber cismi meydana getiren geometrik şekillerin birbirine göre yerleştirme konumlarını ve karakteristik biçimini en iyi şelkilde göstermelidir. Buna göre ön görünüş ve ön görünüşe göre diğer görünüşler seçilir.








Görünüşler levhaya yerleştirilirken görünüşleri levha kenarlarından uzaklıkları eşit aralıklarda olmalı görünüşler arasındaki uzaklıklar gerekli ölçülerd sığacak kadar olmalıdır. tek görünüş ile idfade edilen bir parçanın A4 formundaki bir resim kağıdına yerleştirilmesi gösterilmiştir. Parçanın ölçülendirilmesi de dikate alınarak mümkün olduğunca kaıdın ortasına gelecek şekilde yerleştirilir. Diğer görselde ise üç görünüşlü parçanın A3 formındaki kağıda yerleştirilmesi görülmektedir.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kesit Görünüşler - 5

Kesit Görünüşler - 6